A Williams istálló átszervezésbe kezdett. Simon Roberts távozik, a feladatait pedig a vezérigazgató, Jost Capito veszi át az F1-es istálló élén.

A Williams csapat szerda délután közleményt adott ki. Az elmúlt egy év trendjét folytatva újabb belső személyzeti átalakításokról számoltak be. A felső vezetésben is átszervezésbe kezdenek. A legfontosabb, hogy távozik a Formula-1-es alakulat éléről a csapatfőnöki pozíciót előbb tavaly június óta betöltő, a tulajdonosváltást ebben a posztban „levezénylő” Simon Roberts. A Williams vezérigazgatója a következőket mondta.

“Simon fontos szerepet töltött be az elmúlt 12 hónapban az átállás során. Szeretnék köszönetet mondani neki az ez idő alatt mutatott hozzájárulásáért. Öröm volt számomra betölteni a csapatvezetői posztot, miután a Williams család távozott a sportból…..”- mondta a Williams vezérigazgatója. Simon Roberts a következőket mondta:

“Az átállás már megy a maga útján. Új kihívásokat keresek, egyúttal mindenkinek a legjobbakat kívánom a jövőre nézve a csapatban! Egyúttal mindenkinek a legjobbakat kívánom a jövőre nézve a csapatban!”- mondta Simon Roberts.

„Ö Mivel azonban ”

Roberts feladatait éppen a már említett vezérigazgató, Capito veszi át a jövőben. Nem ez azonban az egyetlen változás a Williamsnél: a néhány hónapja a Volkswagen Motorsporttól érkező Francois-Xavier Demaison – vagy ahogy szinte mindenki ismeri: FX – ugyanis immár technikai igazgatóként a pályán zajló és a mérnöki munkálatokért is felelni fog. Mint azt a közlemény hangsúlyozza: ezek az átalakítások azt célozzák, hogy az egykor szebb napokat megélt csapat visszatérhessen az F1 élmezőnyébe.