Marcus Ericsson több évet töltött az F-ben. Nem sok sikerrel. A svéd pilóta az IndyCar-ban áll rajthoz. Szombaton futamot nyert. Bevallotta, hogy már el is felejtette, milyen érzés ez.

Marcus Ericsson 2014-ben kezdte meg Formula-1-es pályafutását. A Caterham színeiben kezdődött F1-es karrierje, majd a Sauber versenyzője lett. Az Alfa Romeo 2018-as megjelenése után fél évvel bejelentették, hogy Antonio Giovinazzit szerződtetik helyére, de a svéd azóta is az Alfa Romeo márka-nagykövete.

“Azt hiszem, mindenkinek nehéz lenne nyolc éven át lemondania a győzelem ízéről. A győzelemért csinálunk mindent. Az én munkám az, hogy versenyt nyerjek, és én nem tudtam ezt megtenni nyolc éven keresztül, de ez most ledöntött bennem egy fala. Majdnem minden évben versenyt nyertem, miközben egyre feljebb léptem a ranglétrán. Ez valami olyasmi volt, amihez akkoriban hozzászoktam és mindig a győzelem volt a célom. Ha valaki eléri azt a legmagasabb szintet, ahol én jártam 2014-ben, a Formula-1-et, tudja, hogy a kisebb csapatoknak nincsenek meg a szükséges erőforrásai a sikerhez. Egy idő után a versenyzők elfelejtik, milyen érzés is harcolni és győzelmekért küzdeni…..”- mondta Marcus Ericsson az F1.com oldalnak.