Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója és helyettes csapatfőnöke szerint már nem fogják megváltoztatni a 2021-es versenygépük azon tulajdonságát, hogy az autó a lassú kanyarokban érzi igazán jól magát. A motorfejlesztésekkel egyáltalán nem állnak le.

Mattia Binotto korábban azt mondta, hogy 90-95%-ban már a 2022-es autóra koncentrálnak. Azonban ettől még el szeretnék érni az idei évre kitűzött céljukat, a konstruktőri bajnokság 3. helyezését is.

Monacóban és Bakuban is jól muzsikált a Ferrari. A lassú kanyarokban és az utcai aszfalton gyorsnak bizonyultak. Szingapúr kiesésével szinte csak a Hungaroring maradt a versenynaptárban, ahol a pálya karakterisztikái papíron kedveznek a Ferrarinak. Laurent Mekies a Ferrari sportigazgatója elárulta, hogy vannak-e még olyan fejlesztések, amelyek javíthatnának az SF21 teljesítmény a gyors és közepes sebességű kanyarokban.

“Az év legnagyobb részében azzal kell boldogulnunk, amink van. A nagyon szűkös fejlesztési lehetőségek között úgy tervezzük, hogy ezzel a csomaggal fogunk versenyezni idén, és lesznek olyan pályák, ahol „támadhatunk”, és lesznek olyanok is, ahol „védekeznünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feladjuk az idei évet. Megpróbáljuk optimalizálni a csomagunkat, megérteni, hogy miért kedveznek az autónknak a lassú kanyarok, hogy a tanultakból jobban fel tudjunk készülni a gyors pályákra is. Ami az erőforrást illeti, reményeim szerint az év második felében még érkeznek majd fejlesztéseink.”- mondta Laurent Mekies.