Max Verstappen nem menne el sörözni Lewis Hamilton-al, de a pályán tiszteli a Mercedes pilótáját. Törekszik arra, hogy a kettejük közötti csata tiszta maradjon.

Max Verstappen életében először vezetheti az egyéni bajnoki tabellát. Noha szerinte az év ezen szakaszában ennek nem sok jelentősége van. A Red Bull-nak a hibridkorszakban először komoly esélye van a bajnoki cím megszerzésére és arra, hogy véget vessen a hét éve tartó Mercedes-korszaknak.

“Egy versenyautónak van egy kormánya és két pedálja. Ezeket te irányítod. Mindketten vagyunk annyira tapasztaltak, hogy el tudjuk kerülni az incidenseket. Természetesen le akarjuk győzni egymást, de a pályán tiszteljük egymást. Sportszerűen versenyzünk egymás ellen, és végső soron a jobb fog nyerni. A pályán keményen versenyzünk egymás ellen, de mindenki azt akarja, hogy így legyen, nemde? Versenyzőként mindig hinned kell, hogy te vagy a legjobb. Hogy én hiszem-e? Természetesen! Mindig hinned kell, hogy bárkit le tudsz győzni. Ha tényleg úgy gondolod, hogy ez nem lehetséges, akkor jobb abbahagyni, mert sosem fog működni. A lehető legjobbamat fogom nyújtani, ennél többet nem tehetek. Mindig erre törekszem, minden egyes versenyhétvégén. Egyszerűen jobbnak kell lenned a Mercedesnél, jobbnak kell lenned Lewisnál. Ha mindkettő meglesz, akkor harcolhatunk…….”- mondta Max Verstappen a a Radio 1 Newsbeat-nek