Az F1 naptárában idén is történt változtatás. Több futam is kiesett. Még mindig lehetnek olyan helyszínek, amik veszélyben lehetnek. Silverstone „örömmel” fogadná ismét a Forma–1 mezőnyét az év utolsó harmadában

A Brit Nagydíjon most vasárnap telt házas versenyre lehet majd számítani. Ez nagyjából 140 ezer rajongót jelent. Stuart Pringle, a pálya ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy ha nem lehetnének nézők, akkor a pálya már le is hűzhatná a rolót.

“Mindenképpen fair megállapítás, hogy ha ismét nézők nélkül kellett volna futamot rendeznünk, akkor azt nem biztos, hogy túléltük volna. Ezért komoly motivációs faktor volt, hogy valahogy visszahozzuk a szurkolókat. Hálásak is vagyunk a kormánynak, hogy megadták az engedélyt. Nem mi vagyunk az egyetlen eseményszervező üzlet, amely képtelen lenne túlélni két nyári időszakot fizetőképes nézők nélkül. Silverstone esetében pedig ebbe beletartozik a Brit Nagydíj is, hiszen messze ez a legnagyobb rendezvényünk. Így kellett történnie, különben az ország elveszíthette volna az egyik legfontosabb sporteseményét…..Rendeznénk-e még egy futamot? Ha tudnánk segíteni azzal, hogy a szezon későbbi részében tartunk egy újabb versenyt, akkor mi azt örömmel tennénk meg……”- mondta Stuart Pringle.