A Hamilton-Verstappen ütközés után pár órával is forrnak az indulatok. A Red Bull és a Mercedes is más szemszögből látta az esetet. Természetesen egymást hibáztatják.

Eddig is feszült a viszony a két bajnokaspiráns és csapataik között. A futamon történtek miatt egymás torkának ugrottak. Lewis Hamilton előzési kísérlete Max Verstappen falba csapódásával, majd kórházba kerülésével ért véget. Az üzengetések már a verseny közben megkezdődtek a csapatfőnökök között. Christian Horner szerint nonszensz, hogy Hamilton a maga tapasztalatával épp ott, a szezon leggyorsabb kanyarjában próbálta meg a manővert. A hétszeres bajnoknak eszébe sincs elnézést kérni Verstappen-től. A holland sportszerűtlennek nevezte a Mercedes pilótáját.

“Szeretném azt hinni, hogy általánosságban az ilyen esetekből mindannyian tanulunk. Ritkán van olyan incidens, ami 100%-ban csak az egyik hibája. Mindig vegyes, mert nyilvánvalóan két ember kell hozzá. Így mindketten tudunk tanulni belőle. Max valószínűleg az egyik legagresszívebb versenyző itt. Ez csak a személyes véleményem. Remek munkát végez, de azt hiszem, meg kell találnunk az egyensúlyt a pályán. Helyet és tiszteletet kell adni egymásnak. Akkor versenyezhetünk tovább anélkül, hogy összeütköznénk…..Nem igazán láttam még a felvételeket. Csak egy rövid klipet, ahogy mentem vissza a garázsba. Abból, ahogy most láttam, nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnem bármiért is. Azért voltunk ott, hogy versenyezzünk…..”- mondta Lewis Hamilton.