Az F1 vezetősége és személyzete teljes mértékben elítélte azokat a rasszista megnyilvánulásokat, melyek a Brit Nagydíjon bekövetkezett incidens után érték Lewis Hamiltont.

Lewis Hamilton és Max Verstappen a Brit Nagydíj első körében ütköztek egymással. A holland óriási sebességgel a gumifalnak csapódott. A versenybírók arra a megállapításra jutottak, hogy a brit rekorder hibázott, így 10 másodperces időbüntetéssel sújtották. Hamilton képes volt megnyerni a futamot. Ezzel pedig jelentősen lecsökkentette a különbséget, amely a silverstone-i verseny előtt közte és holland riválisa között húzódott. A Red Bull rendkívül dühös és csalódott volt az eset miatt. Helmut Marko egyenesen odáig ment, hogy a hétszeres világbajnokot ki kellett volna inteni a futamból. ezzel Jos Verstappen is egyetértett.

Üzenetek is elszaporodtak. Több rasszista vélemény is. Sokan majmot ábrázoló piktogramokat küldtek a német gyártónak, hogy ezzel is odaszúrjanak egyet Hamilton-nak. Ezt a viselkedést mind a Forma-1, mind a Mercedes határozottan elutasította egy közös közleményben. Az alábbi közleményt hétfő reggel tették közzé.

“A tegnapi Brit Nagydíj alatt, illetve utána Lewis Hamiltont számos rasszista támadás érte a közösségi médiában a versenyen történt ütközés következtében. Az F1 az FIA és a Mercedes-AMG Petronas F1 Team a lehető leghatározottabban elítéli ezt a viselkedést. Ezeknek az embereknek nincs helyük a mi sportunkban, és azt kérjük, hogy a felelősöket vonják felelősségre a tetteikért…..”- áll a közleményben.