Max Verstappen alaposan összetörte a Red Bull-t. Úgy tűnik, hogy kiesebb a kár, mint első ránézésre tűnt. A motort Japánba szállítják átvizsgálásra. Ott döntenek arról, hogy használható-e a Red Bull erőforrása.

Max Verstappen-t 51 G erőhatású silverstone-i balesete után kórházba szállították. Megúszta komolyabb sérülések nélkül. Az anyagi kár jelentős. Elképzelhető, hogy a karosszéria és az erőforrás is javíthatatlanul károsodott. A karosszéria javítása miatt jelentős összeget kellett elvonni a fejlesztésekből. Valtteri Bottas imolai balesete után egymillió fontra becsülték a Mercedes kárát.

Nemcsak a motorral lehetnek gondok. Verstappen második 2021-es erőforrását használta a negyedik versenyhétvégén. Ha a motor tönkrement, a Magyar Nagydíjtól a harmadik, utolsó büntetés nélkül használható darabot kell beszerelni. Ebben az esetben szinte biztos a negyedik motor szükségessége és a vele járó rajtbüntetés. A Honda azonban reményteli hírekkel szolgált a csapatnak.

“Mikor az első képeket láttam, azt gondoltan, hogy rengeteg a sérülés. A valóságban azonban úgy néz ki. A kér kisebb volt, mint elsőre tűnt. Ugyanakkor a tényleges sérülést nem lehet megállapítani úgy, hogy be van szerelve az autóba. Szeretnénk visszaküldeni Sakurába, a HRD-hez, és leellenőrizni, mielőtt döntést hozunk……”- mondta Toyoharu Tanabe.