A Red Bull hivatalosan még nem jelentette be, de a Sky Sports riportere, Martin Brundle szerint új bizonyítékot találtak Lewis Hamilton ellen. Azt nem tudni, hogy ez mire lesz elég.

Már a silverstone-i pálya 9. kanyarjában, a Copse-ban megpecsételődött Max Verstappen versenyének sorsa. Összeütközött az őt kissé optimistán belül megtámadó Lewis Hamilton-al. A Red Bull-t is is idegesítette, hogy Hamilton csak 10 másodperces büntetést kapott. Ez nem akadályozta meg abban, hogy megnyerje a Brit Nagydíjat. Helmut Marko a verseny alatt eltiltást követelt. Aztán elismerte ő, és Christian Horner is, hogy hiába fellebbeznének az esettel kapcsolatban, nem biztos, hogy azzal bármit is elérnének a jelenleg a rendelkezésükre álló adataikkal. Martin Brundle, a Sky Forma-1-es szakkommentátor szerint azonban még nem lefutott az ügy

“Azt hallottam, hogy a Red Bull adatokkal is bizonyítani tudja, hogy Lewis jóval gyorsabban érkezett meg a Copse-ba, mint áskor a verseny során. Ezért elkerülhetetlenül kisodródott volna, egyenesen Max-ba. A Red Bull úgy érzi, ez egy foul volt Lewis-tól. Ez egy szándékos baleset. Nem szereztek pontot, és az előnyük mindkét bajnokságban komolyan lecsökkent. Frusztráltak, az idén potenciálisan világbajnokká válható pilótájuk megszédült, a drága autójuk megsemmisült a költségsapka bevezetése utáni korszakban, és ott van a rajtbüntetések veszélye is a motor sérülése után. Ha a Red Bull úgy érzi, hogy megvan a kellő „új bizonyíték”, akkor fellebbezni fognak az FIA-nál, miután szerintük kelleténél jóval elnézőbbek voltak Lewis-al szemben…..”- mondta Martin Brundle.