Még mindig sokan beszélnek Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközéséről. Marc Surer szerint már a baleset előtt biztosra vehettük, hogy ebből ütközés lesz. Hamilton bármilyen eszközt bevet a győzelemért.

Sokan csak versenybalesetnek találták azt az incidenst, amit Verstappen és Hamilton között volt. Sokan mások egyértelműen úgy vélik, Lewis Hamilton a ludas a karambolban. Mások azt is sérelmezték, hogy csak 10 másodperces büntetést kapott. Ennek ellenére is besöpörhette a maximális 25 pontot a győzelemmel, tehát kapott is meg nem is. Bernie Ecclestone azon a véleményen van, hogy nevetséges egy ilyen kiütés után olyan büntetést adni valakinek, hogy azzal együtt is megnyerhesse a versenyt. Marc Surer hosszasan elemezte a balesetet. Arra jutott, hogy Hamilton egyértelműen minden mindegy alapon vetődött be abba a kanyarba és már a ráfordulás szögén látszott, hogy tisztában van azzal, ha Verstappen nem vesz vissza, akkor összeütköznek.

“Nem sok helyet hagyott Max. Az elemzésekből tökéletesen látható, hogy amilyen szögben, hogy elkezdett bevágódni abba a jobb kanyarba. Nem volt kérdés, hogy ütközés lesz, ha Max nem veszi el a gázt és nem engedi el riválisát. Lewis ól tudta, hogy Max soha nem fogja elvenni a gázt, nem fogja elengedni. Ő is ugyanilyen……”- mondta Marc Surer.