A Ferrari talán saját magát is meglepte azzal, hogy ilyen jól ment Silverstone-ban. Charles Leclerc-nek esélye nyílt a győzelemre. Végül a második helyen zárt. Csak három körrel a leintés előtt veszített el az első helyet.

Hiába azonban a nagyszerű teljesítmény. Nem gondolják úgy, hogy a következő helyszínen, vagyis a Hungaroringen esélyük nyílna hasonló bravúrt bemutatni. Jelenleg még azt is nehéz megítélni, hogy Leclerc és a Ferrari sebessége mire lett volna elég, ha nincs az első körös baleset, és nem esik ki rögtön Verstappen.

Leclerc az első etap során képes volt maga mögött tartani Hamilton-t. Nem is nagyon tudta őt megközelíteni, még annak ellenére sem, hogy a monacói motorjával kisebb problémák adódtak. Jöttek a kemény Pirellik. Hamilton a negyedik helyről tudott visszazárkózni. A Ferrari sebessége pedig már nem bizonyult lenyűgözőnek.

“Mire leszünk képesek a Hungaroringen? Egy-kettőben fogunk végezni….”- viccelte el Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.”Jó optimistának lenni egy ilyen futam után. Ugyanakkor realistának is kell lennünk. Ezért úgy vélem, kissé túlzó lenne azt mondani, hogy Budapestre a győzelemért megyünk. Normálisan szemlélve a két élcsapat mögött vagyunk jelenleg. Budapest ezekkel az autókkal már inkább egy közepesen gyors pályává vált. Ha megnézzük Monacót vagy Bakut, akkor ott sok a kettes vagy hármas fokozatban vett kanyar. Budapesten azonban mostanság a középső szektorban is négyes-ötösben vagy végig. Szóval már nem olyan lassú tempójú pálya, mint amilyen a múltban volt
Nem gondolom, hogy annyira jók leszünk ott……..”- mondta Mattia Binotto.