Lewis Hamilton és Max Verstappen incidense akkora port kavart, ami miatt az összes olyan kérdésről elterelődött a figyelem. Így Valtteri Bottas jövőjét érintő kérdések is feledésbe merültek.

Az F1 világa azt várta Angliában, hogy a Mercedes végre bejelenti juniorja, George Russell jövő évi szerződtetését. A nagy hír azonban elmaradt, később, a futam eseményei után pedig már senki sem foglalkozott azzal, hogy mikor és hol dől el a másik ülés sorsa. Toto Wolff csak a nyári szünetben szeretne visszatérni erre. Mint az elmúlt napok történéseiből látszik, valószínűleg most amúgy sincs ideje rá. A Mercedes csapatfőnöke szerint a finnek egy cseppet sem kell aggódni a jövője miatt. A finn Ilta Sanomatnak beszélt arról, ennyi év szolgálat után nem hagyja magára Bottast.

“Valtteri nagyszerű csapattag és remek személyiség is. Ha másnak adnánk az esélyt, akkor kötelességem, hogy gondoskodjak a jövőjéről. Az F1 történetének legjobb pilótája mellett volt csapattárs. Nem mindig volt egyszerű tündökölni mellette. De eddig fantasztikus volt. Nagyon gyors volt, sima versenyt futott. Lewis mögötte a kemény keveréken egy másik dimenzió volt, viszont Valtteri mögötte a második leggyorsabb volt a pályán, és hozzájárult Lewis győzelméhez……”- mondta Toto Wolff.