A Red Bull nemcsak az elvesztett pontok miatt aggódhat. Még mindig tart a kárfelmérés a bikáknál. Christian Horner elárulta, hogy hétszázötvenezer euró a kár érte a csapatot.

Az egyéni és a csapatbajnoki tabellán is jócskán elolvadt a Red Bull előző versenyeken kiépített magabiztos előnye. Max Verstappen már csak nyolc ponttal vezet Lewis Hamilton előtt. Csapata pedig mindössze 4-gyel vezet a Mercedes előtt. A silverstone-i pontok nyilván nagyon hiányoznak a Red Bull-nak. A múlt hétvégi ütközésnek ezen túlmutató hatásai is lehetnek a bajnoki csatájukra. már a mentés képeiből látható volt, hogy igen komoly kár keletkezett benne.

“Ez nagyon drága baleset. Az autót le is írhatjuk. Még vezetjük a bajnokságot, de sokkal kisebb előnnyel. Visszatér, de sajnos nem ebben az autóban, mert az totálkáros lett. De nagyon motiváltan fog autóba ülni Magyarországon. Jelen állás szerint hétszázötvenezer euró a kár. A motornál még nem világos teljesen, hogy rendben lesz-e vagy sem. Ez a költségsapka miatt különösen komoly összeg, és rosszul is érint minket……”- összegzett Christian Horner.