Fernando Alonso, az Alpine versenyzője azt nyilatkozta, hogy a McLaren-nel rövidebb lett volna az adaptációs folyamata. Most már nem kell gondolkoznia vezetés közben. Az ösztöneire tud hagyatkozni.

Fernando Alonso 2018 végén távozott a Forma-1-ből. 2021-ben az Alpine csapatával tért vissza. A francia istállóval 1+1 éves szerződést kötött a kétszeres bajnokkal. Az első hétvégéken még Ocon volt előrébb a két Alpine-pilóta közül. Alonso az utóbbi versenyeken kifejezetten jól teljesített.

“Szerintem a szezon elején szükségem volt néhány versenyre ahhoz, hogy mindenhez hozzászokjak az autóban. Nemcsak az F1-es autóhoz, hanem magához a Renault-hoz is. Azt gondolom, hogy rövidebb lehetett volna az adaptációs folyamat, ha a McLaren-stílushoz és a McLaren-kormányhoz térek vissza, a Renault-val pedig kicsit többet kellett dolgoznom. Az első versenyeken meglehetősen óvatos voltam. Nem akartam hibázni. Mindenki azt mondta, hogy ’nézzük, hogyan teljesít Fernando a különböző kategóriák után, és hogy könnyű vagy nehéz lesz-e a visszatérés, és hogy mit gondolsz a fiatal generációról. Én pedig egyszerűen szerettem volt hiba nélkül teljesíteni a futamaimat. Lassan felépíteni az önbizalmamat. Most már több önbizalmam van, jobban ismerem az autót és a gumikat, már nem kell annyit gondolkoznom vezetés közben.Most már csak az ösztöneimre hagyatkozom…..”- mondta Fernando Alonso a GPFans.