Mario Isola, a Pirelli projektjének vezetője úgy véli, hogy nem egyértelmű, hogy mi lesz a legjobb stratégia a 2021-es Magyar Nagydíjon. A körülmények is kellemetlen helyzetbe kényszeríthetik a csapatokat.

A 2021-es Magyar Nagydíjra a gumikínálatának középső keveréket szállítja majd a csapatoknak, tehát a C2-C3-C4 keverékeket. Ez megegyezik azzal, amit a tavalyi futamra is szállított a milánói cég. A tavalyi versenyt könnyedén lehetett volna egykiállással teljesíteni. Danyiil Kvjat 52 kört teljesített a 70-ből a keményeken, de a vasárnap reggeli eső megkavarta a paklikat, és a két Haast leszámítva mindenki az intermediate gumikról rajtolt. Mario Isola szerint izgalmas taktikai csatát láthatunk majd vasárnap a Hungaroringen.

“A pálya egyik jellemző karakterisztikája, hogy a sok szűk kanyar mellett nincsenek hosszú egyenesek, ahol le lehetne hűteni a gumikat. Még ehhez jön a meleg időjárás. Ezek az összetevők a vártnál nagyobb kihívások elég állíthatják a gumikat, valamilyen szinten biztosan gumikímélésre lesznek kényszerítve a csapatok, különösen a lágy keveréken. Nem egyértelmű, hogy mi a legjobb stratégia, több különböző hozzáállás is hasonló időket eredményezhet, a körülmények ismeretében. Ezért is látunk gyakran taktikailag izgalmas versenyeket a Hungaroringen, ahol az utolsó pillanatig kérdéses, ki fog győzni, és ez nagy kihívás elé állítja a mérnököket is……”- mondta Mario Isola.