George Russell szerint nem tesz jót a versenyeknek, ha túl sok büntetést osztanak ki a versenyzőknek. Úgy véli, hogy ezzel kevesebb lesz a harc a pályán.

George Russell idén többször állt a pontszerzés közelében, de még mindig nem szerezte meg williams-es egységeit. A Brit Nagydíjon mutatkozott erre komoly esély, miután Silverstone-ban a pénteki időmérő edzésen is jól teljesített, szombaton pedig a 9. helyen zárta a sprintfutamot, ám vasárnap mégis a 12. pozícióból volt kénytelen elindulni és itt is ért célba.

“Legutóbb is ezzel érveltünk. Szerintem a szurkolóknak és még a versenyzőknek is jót tesz, ha kemény, illetve szoros csatákat láthatunk. Azt hiszem, amikor ennyi büntetést osztanak ki, az egy kicsit megváltoztatja a pilóták nézeteit, ahogyan megközelítik a dolgot. Senki sem akarja azt látni, hogy mindenki óvatoskodik.Az utolsó két versenyen eléggé megnőtt a büntetések száma, azt pedig egyikünk sem szeretné, ha minden héten ez történne. Szerintem meg kell érteniük a véleményünket erről, mindig apró különbségeken múlik a dolog, az pedig talán csak véletlen, hogy a legutóbbi két versenyen több ilyen eset volt a szokásosnál…..Egy kicsit durva volt, mert ez egy első körös incidens volt, amiben sok minden történt. Én kicsit leblokkoltam, de semmi rossz szándékom nem volt. Ha ez bármely másik kanyarban történik, akkor talán előttem is maradhatott volna…….”- mondta George Russell a PlanetF1nek