Günther Steiner úgy véli, hogy a Haas istálló dolgozói rendkívül kimerültek a zsúfolt idei szezon miatt. Szerinte a jövőben is meg kell tartaniuk a nyári szünetet. Szerinte túl zsúfolt a naptár.

A Haas istálló az idei évben két újonc pilótával vágott neki a szezonnak. Minden erejükkel azon vannak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2022-es szabályváltoztatásokra. Günther Steiner is nehezményezi, hogy a Forma-1 túlságosan megterhelő lett a benne dolgozó emberek számára.

“Szerintem a COVID-nak vége van. Az F1-nek nem lesz könnyű a tervezés, de sokkal kiszámíthatóbbá válik. Jelen pillanatban kiszámíthatatlan, hogy mi történik az egyes országokban, így elég kemény ütemtervet készíteni……Nagyon fontos a csapatnak, hogy legyen egy kis szabadsága. Nagyon sok három egymást követő versenyhétvége van. Így fontos, hogy pihenjünk egy kicsit, mielőtt belevágunk a szezon második felébe, ami szintén kemény lesz, ha nem keményebb. Kell, hogy együtt lehessenek a családtagjaikkal. Jelenleg nagyon fáradtak. Biztos vagyok benne, hogy elmennek szabadságra és visszatöltik az akkumulátoraikat. A nyári szünet fontos, és jelenleg nem esik szó arról, hogy ettől megszabaduljunk, még akkor sem, ha egyre több esemény jön a jövőben……”- mondta Günther Steiner a motorsport-nak.