Az FIA fedd délelőtt hivatalosan is megerősítette, hogy a Magyar Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtónapon a Red Bull kérésére felülvizsgálják Max Verstappen és Lewis Hamilton összeütközését a Brit Nagydíjról.

Max Verstappen a Brit Nagydíj első körében a gumifalban találta magát. Lewis Hamilton pedig a piros zászlós megszakítás után a 10 másodperces büntetése ellenére is megszerezte a futamgyőzelmet. A Red Bull úgy érezte, hogy nem büntették meg kellően a Mercedes pilótáját az okozott kárt figyelembe véve.

A Red Bull a verseny után nyilatkozott, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint nem tudták volna bizonyítani azt, hogy Hamilton szándékosnak tűnő előzési kísérletét Verstappen akkor sem tudta volna elkerülni, ha több helyet hagy a hétszeres világbajnoknak. Martin Brundle, a Sky kommentátora arról beszélt, hogy a Red Bull új bizonyítékokat találhatott. Szerintük Hamilton jóval nagyobb tempóval érkezett meg a kanyarba, fellebbezhet még a versenyen született ítélet ellen, hogy Hamilton szigorúbb büntetést kapjon.

Az FIA kedd délután F1Hírek-nek is elküldte a közleményt, miszerint a Red Bull július 23-án, tehát már múlthét pénteken kérvényezte az eset kivizsgálását. A csütörtök délutáni meghallgatáson pedig olyan új, „szignifikáns, és releváns” elemet kell az esettel kapcsolatban bemutatniuk, amely még nem állt a döntés meghozatalának pillanatában a versenybírók rendelkezésére ahhoz, hogy az ügy folytatódhasson.