A Red Bull kérvényezte Verstappen-Hamilton silverstonei balesetének felülvizsgálatát. Helmut Marko szerint túl enyhe büntetést kapott a Mercedes pilótája.

Helmut Marko a Brit Nagydíj közben úgy nyilatkozott a német Sky-nak, hogy Hamiltont el kéne tiltania az F1-nek azután, hogy kilökte a pályáról Max Verstappen-t. Lewis Hamilton 10 másodperces büntetést kapott az esetért. Ez sem akadályozta meg abban, hogy megnyerje hazai futamát. Az FIA kedd délután bejelentette, hogy a Red Bull élt a fellebbezési kérelmével. A két csapat részvételével csütörtök délután tárgyalják újra, hogy érdemes-e a Red Bull új érvei mentén folytatni az eset vizsgálását.

“Új tényeket hozunk most magunkkal. Olyanokat, amik még nem álltak rendelkezésünkre akkor, amikor megszakították piros zászlóval megszakították a versenyt, és döntöttek a büntetésről. Részben azért, mert Max miatt aggódtunk, de most ezeket a tényeket is visszük magunkkal csütörtökön, és reményeink szerint újragondolják az ítéletet, mert még mindig úgy gondoljuk, hogy túl enyhe büntetést kapott Lewis. Olyan büntetést tartanánk megfelelőnek, amely megakadályozta volna a futamgyőzelmét. Vagy egy áthajtásos büntetés, vagy eltiltás a következő versenyről, valami ilyesmi. Erről azonban ismét a stewardok döntenek, egyelőre boldogok vagyunk, hogy újratárgyaljuk az ügyet, és majd meglátjuk, most mi lesz a véleményük……”- mondta Helmut Marko a német RTL-nek.