A Red Bull megtámadta a Brit Nagydíjon hozott versenybírói ítéletet. Szerintük Lewis Hamilton kevés büntetést kapott. Max Verstappen már belenyugodott a történtekbe. Nem kíváncsi a folytatásra.

Az ügyvédek felbérlésének híre után várható volt, mégis kicsit váratlanul érte az F1 világát, hogy a Red Bull valóban meglépte a fellebbezést. A Red Bull nem elégedett a hétszeres bajnokra kirótt mindössze tíz másodperccel, és gyakorlatilag attól a vasárnaptól kezdve azt is kommunikálják, hogy nem fogják annyiban hagyni.

Csütörtökön délután négy órára időzítették a tárgyalás, amit videós konferencia keretében fognak lefolytatni. A csapatok, valamint az FIA képviselői lesznek jelen. Verstappent hidegen hagyja, hogy istállója mit csinál. A holland pilóta inkább az előtte álló Magyar Nagydíjra szeretne fókuszálni. Szerinte amúgy is túlzás, ami ebből az ügyből kerekedett.

“Én nem tudok túl sok mindent mondani erre a médiafelhajtásra. Nem szeretnék belefolyni. Tudom mi történt Silverstone-ben, hiszen ott ültem az autóban. Nyilván vannak bizonyos érzéseim azzal kapcsolatban, hogyan végződött a versenyem. Most csak arra összpontosítok, hogy a pályán a lehető legjobbak legyünk, és elöl maradjunk a bajnoki tabellán. A csapat intézi a hivatalos dolgokat és mindent, ami esetleg a felülvizsgálathoz kell. Az én munkám ugyanaz, mint eddig: a legjobbnak lenni és megpróbálni nyerni vasárnap……”- mondta Max Verstappen.