Csütörtök délután 16 órakor hallgatta meg az FIA a Red Bullt a Lewis Hamilton-Max Verstappen incidensben. Döntöttek. Minden marad a régiben.

Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütközött egymással a Copse-nál a Brit Nagydíjon. A stewardok 10 másodperces büntetést adtak Hamilton-nak, aki viszont így is meg tudta nyerni a futamot. A Red Bull szerint azonban túl enyhe volt a büntetés. Arra kérték az FIA-t, hogy vizsgálja felül az incidenst.

A Red Bull, a Mercedes és az FIA csütörtökön 16 órától ült össze. Az FIA arra jutott, hogy a Red Bull nem tudott „jelentős” bizonyítékkal előállni. Ezért marad minden a régiben. Nem változik az eredmény. A bikák új bizonyítékként benyújtotta Hamilton és Verstappen kocsijának GPS-adatait az első körből. Emellett szintén GPS-adatokkal vetették össze a Hamilton-Verstappen és az 50. körben történt Hamilton-Leclerc párharcot.

Diákat is benyújtottak, amelyek Hamilton állítólagos körszimulációi voltak. Alex Albon-al újra játszatták az első kör eseményeit. Persze csak szimulációban. Albon azt az ívet használt, amit a hétszeres bajnok is. A döntés értelmében minden marad a régiben. Verstappen 8 pontos különbséggel vezet Hamilton előtt az egyéni tabellán. Az első szabadedzés pénteken 11:30-tól kezdődik. Az F1Hírek is jelen lesz. Mindenről tudósítani fogunk.

Kövesd Facebook-os oldalunk is.