Lewis Hamilton kifejtette a véleményét a Magyarországon nemrég bevezetett pedofil-törvénnyel kapcsolatban. A hétszeres bajnok szerint gyávaság, hogy a hatalom egyáltalán felvet ilyesmit.

Lewis Hamilton-tól már megszokhattuk, hogy a sporton kívül különböző közösségi ügyeket képvisel, keményen harcol a rasszizmus és a globális felmelegedés ellen is. Magyarországra érkezve pedig Instagram-sztoriban szólt hozzá a hazánkban bevezetett, komoly (nemzetköti és hazai) visszhangot kiváltó pedofil-törvényhez is.

“Mindenkihez szólok ebben a gyönyörű országban, Magyarországon. A nagydíjhétvége előtt szeretném a támogatásomat kifejezni mindenki felé, akit érint a kormány anti-LMBTQ+ törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető dolog, hogy a hatalom ilyen törvényt javasol. Minden ember megérdemli a szabadságot. Arra biztatom az embereket, hogy a következő népszavazáson voksoljanak az LMBTQ+ közösség érdekeinek védelmében, mindennél jobban kell most nekik a támogatás. Szeressétek a körülöttetek levőket, mert a szeretet mindig győz…..”- írta Lewis Hamilton közösségi oldalán.