A Magyar Nagydíj két szabadedzése is döntő fontosságú lesz. Ekkor a Honda ugyanis kiderítheti, hogy használható-e még az összetört Red Bullból kiszedett erőforrás.

Max Verstappen a Brit Nagydíj első körében összeakadt Lewis Hamilton-al és a falban kötött ki. Az autója teljesen összetört. A Honda reménykedett abban, hogy a holland mellett az erőforrást is sikerül épségben kiszedni onnan. A kár így is 1,8 millió dollárra rúg. Ezért a csapat is rendkívül drukkolt azért, hogy a motort ne kelljen leselejtezni. Az erőforrást Japánba vitték, hogy megvizsgálják. Eddig nem tudtak mondani semmi biztosat. A Honda képviselői szerdán adtak helyzetjelentést a sérült alkatrészről.

“Az erőforrást visszavittük Szuzukába. Alaposan ellenőriztük. Néhány részét ki is cseréltük, a szabályoknak megfelelően, anélkül, hogy megsértettük volna az FIA előírásait. Pénteken bevetjük a motort, hogy szakszerűen, a pályán tudjuk tesztelni. Ezt követően tisztább képünk lesz arról, mennyire életképes, versenyezhetünk-e vele……”- áll a Honda és a Red Bull közös közleményében.