Stefano Domenicali az F1 vezérigazgatója kijelentette, hogy a Magya Nagydíj „fontos eleme” az F1-es vérkeringésnek és a sportág hosszú távon tervez hazánkkal.

1986 óta megszakítás nélkül rendezik meg minden évben a Magyar Nagydíjat. Idén már a 36. futamnál tartunk. A Hungaroring a második legrégebben egy huzamban a kalendáriumban szereplő helyszín Monza után. Évről érvre azt halljuk, hogy a mezőny imádja a magyar versenyhelyszínt. Nem csak amiatt, hogy az utóbbi időszakban rendre a hungaroringi futam volt az utolsó a várva várt nyári szünet előtt. Stefano Domenicali is elárulta, hogy hosszútávon terveznek a magyar helyszínnel.

“Amikor 1986-ban megrendezték az első itteni versenyt, bizton állíthatom, hogy senki nem gondolta volna, hogy a Magyar Nagydíj és Budapest ennyire fontos elemévé válik a versenynaptárnak. A Magyar Nagydíj mindig egy fantasztikus esemény elképesztő hangulattal. Budapest pedig egy csodás város remek hagyományokkal és nagyszerű történelemmel. Tudjuk, hogy a körülmények most kicsit mások a Covid-helyzet miatt, de igyekszünk előre tekinteni. Már zajlanak az egyeztetések a promóterekkel, a szervezőkkel, Magyarország jövője a versenynaptárban egyre erősebb……Örömmel mondhatom a magyar szurkolóknak, hogy már most azon dolgozunk és annak a feltételeit vizsgáljuk, hogy a Magyar Nagydíj még tovább maradhasson a naptárban. Egyszóval nagyszerű és különleges helyszín ez, ahol szép és nehéz pillanataink is voltak, és az F1 teljes közössége nagyon nagy örömmel jön a pályára és Budapestre….Azt elárulhatom, hogy magyar barátainkkal már zajlanak az egyeztetések arról, hogy milyen területeken van szükség fejlesztésekre a paddock, a garázsok, a kiszolgáló létesítmények és a nézői élmény terén. Dolgozunk annak a projektnek az összeállításán, amelynek végrehajtásával Magyarország továbbra is megfelelhet az F1-es helyszínekkel szemben támasztható legmagasabb elvárásoknak. Ez jelenleg is így van, most a továbbiakban szükséges fejlesztéseken dolgozunk együtt……”- mondta Stefano Domenicali.