Az idei Magyar Nagydíj után a Mercedes még megvédte a döntését. A futam egy második álló rajttal indult útjára. A rajtrácsra csak Lewis Hamilton állt fel. Így a Mercedes egy biztos győzelmet dobott el.

A 2021-es Magyar Nagydíjról még sokáig beszélni fogunk. Lewis Hamilton egyedül állt fel a rajtrácsra. A felvezető körön tapasztalt körülmények után mindenki más behajtott a bokszutcába, hogy száraz gumikra cserélje az interét. Toto Wolff a verseny után azt mondta, hogy jól döntöttek. A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliot a csapat szokásos verseny utáni értékelőjében elismerte, hogy hibáztak. Ugyanakkor megnevezett egy olyan körülményt is, amely nagyon sokat számított a döntésükben.

“Visszatekintünk, akkor a rosszul választottunk. Észben kell tartani, hogy ezek nagyon, nagyon trükkös döntések. Az sem volt egyértelmű, hogy milyen gumival kezdjük a versenyt, de az inter egyértelműen jó választás volt, mert a felvezető körön még jobban rákezdett az eső.
Azon is sokat töprengtünk, milyen gumit rakjunk fel a piros zászló után. Mindenki az intert választotta. Kivezető körön a többiek meggondolták magukat, és nekünk is ezt kellett volna tennünk. Az igazság azonban az, hogy a mi helyzetünk komplikáltabb volt, hiszen amikor az élen vagy, nem látod, hogy mit választanak a többiek, míg a többiek már látták az új precedenst. A második problémát az jelentette, hogy a miénk az első pitbox a bokszutcában, szóval mindenki más ott jött volna el mellettünk, így nagyon nehezen tudott volna Lewis kijönni a kerékcseréje után, ami visszább is vetett volna minket……”- mondta Mike Elliot a Sky Sports-nak.