Jost Capito, a Williams csapatfőnöke a csapat pénzügyi helyzetéről beszélt. A csapat helyzete már lehetővé teszi azt is, hogy ne olyan pilótát/pilótákat keressenek 2022-re, akik pénzt hoznak az istállóhoz. Hosszú távon vissza akarnak térni az élre.

A Williams hosszú időn keresztül anyagi problémákkal küzdött. Többször is olyan pilótákat kellett szerződtetniük, akik jelentős mennyiségű pénzt hoztak a csapathoz. A Dorilton Capital érkezésével és a költségsapka bevezetésével viszont sokkal jobb pénzügyi helyzetbe kerültek. Még nem tudni, hogy kik vezetik a 2022-es versenygépeiket.

Nicholas Latifi és George Russell szerződése is lejár 2021 végén. Latifi szeretne maradni az istállónál. Russell-nek jó esélye van egy Mercedes szerződésre. Bottas kereshetne más csapatot magának. A finnt az Alfa Romeo-val és a Williams-el is szóba hozták. Ki érkezhetne a Williamshez? Felmerült Nyck de Vries, Nico Hülkenberg, az F2-es Csou Kuan-jü és Stoffel Vandoorne neve is, míg nemrégiben azonnali hatállyal megváltak a fejlesztőpilótájuktól, Dan Ticktumtól. Jost Capito pedig arról nyilatkozott, hogy 2022-re már nem szorulnak rá arra, hogy fizetős pilótát igazoljanak.

“Szerintem most már a Williams olyan helyzetben van, hogy kizárólag mi dönthetünk a pilótáinkról. Már nem olyan a helyzetünk, mint korábban, amikor attól a versenyzőtől függtünk, aki pénzt hozott a csapathoz. Hosszú távú tervünk van arra. Célunk az, hogy visszatérjünk az élre. Nekünk pedig azokat a versenyzőket kell kiválasztanunk, akik beleillenek ebbe a tervbe. Természetesen mindenki tárgyalhat velünk, de a döntés a mi kezünkben van. Szerintem minden olyan versenyző, akinek nincs fix ülése vagy opciója a következő évre, velünk is tárgyal. Jelenleg ez a legjobban vágyott ülés a Forma-1-ben azok közül, amelyekben be kell töltenie egy ülést…….”- mondta Jost Capito.