Nico Rosberg, a Sky Sports F1 szakértője szerint egyetlen pilóta érdemelné meg a Red Bull ülését. Pierre Gasly teljesítménye alapján ő lehetne Max Verstappen csapattársa. Legalábbis Rosberg szeriont.

Pierre Gasly fantasztikusan teljesít az idei szezonban is. Sokszor tud nagyot villantani az időmérőkön. Az egyéni pontversenyben pedig 50 ponttal a nyolcadik helyen áll. A Magyar Nagydíjon a Red Bull számára is hasznos munkát végzett, hiszen elvette a verseny leggyorsabb köréért járó pontot Lewis Hamiltontól. Gasly jövőjéről még semmit sem tudunk. A Sky Sport szakértője és 2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg pedig úgy véli, az osztrák istállónak őt kellene beültetniük Max Verstappen mellé.

“Úgy vélem, hogy Pierre lenne a legalkalmasabb a Red Bull másik ülésére. A gond az, hogy aggódhatnak amiatt, hogy talán nem tudja kezelni az ehhez hasonló nyomáshelyzeteket….Az AlphaTaurinál most nincs rajta nyomás, a csapattársa távol van tőle, könnyen tud első számú lenni a csapatán belül. Ha viszont Max Verstappen csapattársaként versenyzel, az mondhatni a legnehezebb helyzet a Forma-1-ben. Ezért van nehéz helyzetben a választással a Red Bull, és ezért annyira nehéz csapattársat választani Max mellé…..”- mondta Nico Rosberg.