Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint időnek kell eltelnie, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen kapcsolata normalizálódjon a silverstone-i ütközés után.

Voltak kisebb „szócsatáik” a pályán kívül, a Brit Nagydíjig a bajnoki címért csatázó Hamiltonon és Verstappenen érezni lehetett, tisztelik egymást, és nem kívánnak belemenni a különböző játszmázásba. A silverstone-i ütközés óta viszont sokkal fagyosabb a hangulat kettejük között. Telefonon nem sokkal az eset után megbeszélték a történteket. Helmut Marko úgy érzi, a helyzet sokáig változatlan maradhat. A történtek után ugyanis nem lehet azonnal helyrehozni egy versenyzői kapcsolatot, ha egyáltalán helyre lehet hozni valaha.

“Meg akarjuk nyerni a világbajnoki címet, ehhez pedig a lehető legtöbb pontot kell megszerezni. Max nagyon jól tudja ezt. Természetesen Lewis is. De történt valami, amit nem lehet gyorsan helyrehozni a kettejük kapcsolatát illetően. Ha egyáltalán valaha helyre lehet. Nagyon remélem, hogy mindketten tisztességesen versenyeznek majd, és kontroll alatt tudják majd tartani ezt a dolgot….. Ebben az évben bebizonyította, hogy világbajnoki szinten van…….”- mondta Helmut Marko.