Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója úgy véli, amikor Max Verstappen és Carlos Sainz egy szinten vannak. A spanyolt nem akarták elengedni , de korainak tartották az előléptetést.

Carlos Sainz hat évvel ezelőtt debütálhatott a száguldó cirkuszban. Sainz és Verstappen is pontszerző helyeken zártak. A végelszámolásban a holland jóval több pontot gyűjtött Sainz-nál. Helmut Marko szerint tempójukat és teljesítményüket tekintve is igen kevés döntött csak kettejük között.

Sainz kissé ott ragadt a Toro Rosso-nál. 2018-ban sem tervezték őt az anyacsapathoz emelni. A spanyol megunta a várakozást és elfogadta a Renault ajánlatát és kilépett a Red Bull-családból. A bikáknak terveik voltak vele. Igaz, kicsit később. Ezt nem akarta megvárni a tehetséges ifjonc.

“Jó okunk volt arra, hogy nem küldtük el Carlos-t. Túl korainak éreztük, hogy a nagycsapatnál is szerződést kínáljunk neki. Kezdetek óta Max és Carlos egy szintet képviselt. Abban a helyzetben nem volt lehetőségünk arra, hogy a Toro Rosso ülésénél többet ajánljunk Carlos-nak
Ő nem volt meggyőződve arról, hogy a Toro Rosso-nál maradva megfelelő a jövőképe. Úgy érezte, nem fejlődik semmit ott már. Ezért nem is szeretett volna ott maradni. Először csak kölcsönadtuk őt az évad végéig (2017-ben), majd teljesen fel is bontottuk a szerződését. Nem szerettünk volna a fényesebb jövője útjában állni……”- mondta Melmut Marko a Formel1.de-nek adott interjújában.c