Mika Häkkinen, az ex kétszeres bajnok úgy érzi, hogy a Mercedesnek meg kellene tartania Valtteri Bottas-t. Többen George Russell szerződtetését jósolták.

A Mercedes továbbra sem döntötte el, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa a 2022-es szezonban. Valteri Bottas és George Russell között dölhet el a Mercedes ülésének sorsa. egyesek úgy gondolják, hogy Russell lesz a befutó és Bottas-nak más csapat után kell néznie. Russell előléptetését a legtöbb szakember is izgatottan várja. Hakkinen szerint meg kellene tartaniuk Bottas-t.

“Ha tanulmányozzuk a tényeket, és megnézzük, milyen eredményeket értek el az elmúlt években, amikor Valtteri és Lewis volt a csapatnál, azt nem igazán lehet felülmúlni. Ez hihetetlen, zseniális. Ha megnézzük a marketingeredményeket és azt, miket értek el valójában, akkor eszedbe juthat a régi mondás, hogy ha van egy órád, ami jól működik, akkor azt ne próbáld megjavítani. Nekem az a véleményem, hogy hagyjuk ketyegni ezt az órát, mert jelenleg nagyon jól működik…….Valtteri egy remek versenyző. Sokan kritizálják, de biztosra veszem, hogy csapaton belül azt mondják neki, fantasztikus……”- mondta Mika Hakkinen az RTL-nek.