Michael Schumacher 30 évvel ezelőtt mutatkozott be az F1-ben. Pont a spa-i pályán. Mick Schumacher négy évvel ezelőtt vezethette édesapja 1991-es versenygépét a spai pályán. Négy évvel később az F1 rajtrácsán üdvözölhettük Mick Schumacher-t.

Michael Schumacher 1991-ben a legendás belga pályán mutatkozott be egy Jordan volánja mögött. Egy évvel később itt szerezte első futamgyőzelmét is. Legutolsó, hetedik világbajnoki címét is Spa-Francorchamps-ban biztosította be 2004-ben. Mick Schuamcher az 2017-ben tűnt fel igazán F1 paddock-jában. Édesapja 1994-es Benetton B194-ét vezethette a legendás pályán, a futamot megelőzően.

“Nagyszerű érzés volt 2017-ben apám autóját vezetni. Négy évvel később már az F1-ben versenyezhetek. Harminc évvel azután, hogy apám elkezdte pályafutását a királykategóriában. A családunknak és nekem is különleges érzés ide visszatérni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek és versenyezhetek ezen a fantasztikus pályán. Bármilyen körülményekről is legyen szó, Spa a kedvencem. Elképesztő itt a volán mögé ülni……. Nem lesz könnyű idén sem. Az egyik legtöbb kihívást rejtő pálya. Nagyon hosszú, hatalmas szintkülönbségekkel. Nem beszélve a történelméről. A legkülönlegesebb hétvége az összes közül, alig várom, hogy elkezdődjön. Az F3-ban itt arattam első győzelmem. Az F2-ben is dobogóra állhattam. Pole-t is szereztem itt, amire szintén nem volt még példa abban az évben…Nagyon jó emlékek fűznek engem is ide, ahogy az egész családomat az édesapám révén. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és remélem, elő tudunk valami újat húzni a kalapból, amitől versenyképesek is leszünk……”- mondta Mick Schumacher a Motorsportweek szaklapnak.