Fernando Alonso-nak úgy tűnik bérelt helye van az Alpine-nál. Úgy tűnik 2022-re is. Amíg fitt, addig nem távozik a sportágból. Az Alpine szerint a kétszeres bajnok már jövőre jobb eredményeket szeretne látni.

Fernando Alonso 2022-ben is a Formula-1-ben marad. A második év valójában opció volt, arra az esetre, ha az együttműködés balul sülne el, ám a folytatás egy pillanatig sem volt kétséges. Az Alpine pedig készséggel maradna együtt a 2022-es szezon után is szívesen dolgozna együtt Alonso-val.

“Először is, jobb autót kell adnunk neki. Jobb eredményeket kell elérnünk. Négy év múlva nem ilyen eredményeket szeretnénk elérni, ő pedig valószínűleg már egy év múlva sem. Tárgyalni fogunk erről. Az elképzelés az, hogy együtt maradunk. A következő év vége előtt el fogjuk dönteni, mit vállalunk közösen, de a cél folytatni, amíg tudjuk…..Amíg Fernando ezen a szinten van, addig az Alpine versenyzőjének kell maradnia. Ha már nem bírja az F1-et, akkor végleg távozni fog……”- mondta Laurent Rossi a The Race lapnak.