Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton hagyhatott volna több helyet Verstappennek az F1-es Olasz Nagydíjon történt ütközésüknél. Úgy véli, hogy versenybalesetnek tekinthető az, amit láttunk. Toto Wolff szerint Verstappen tudta, hogy ütközni fognak.

Max Verstappen és Lewis Hamilton nagyjából a verseny féltávjánál ütköztek az első sikán második kanyarjában. Az érintettek egymásra mutogattak. Christian Horner Red Bull-főnök ugyanakkor leginkább versenybalesetnek nevezné a jelenete.

“Újra és újra megnéztem. Úgy érzem, Max több helyet érdemelt volna a 2-es kanyarba menet. Szerintem Lewis elegendő helyet hagyott neki az 1-es kanyarban. A 2-eshez érve viszont úgy érződik, hogy adhatott volna némileg több helyet. Biztos egymást fogják okolni, de ha objektíven megnézzük, azt kell mondanunk, hogy versenybaleset volt.”- mondta Christian Horner.

Toto Wolff nem úgy látta Verstappen és Hamilton ütközést, ahogy Christian Horner. Szerinte már a holland látta, hogy az előzésből baleset lesz.

“Össze kell hasonlítani azzal, ami az első kör negyedik kanyarjában történt Lewis és közte. Max nem hagyott helyet. Leszorította a pályáról, de ennek megítélését is a versenybíróságra bízom…….”- mondta Toto Wolff. A bírák döntöttek. Verstappen három rajthelyes büntetést kapott, amit az Orosz Nagydíjon kell majd letöltenie.