Lewis Hamilton és Max Verstappen az Olasz Nagydíj felénél ütköztek és kiestek. A brit szerint egy ilyen ütközés után meg kellene nézni, hogy jól van-e a másik pilóta. Meglepte, hogy Verstappen simán csak elsétált.

Lewis Hamilton és Max Verstappen a 2021-es Olasz Nagydíj 26. körében ütközött össze. A Red Bull hátsó kereke a Mercedes fejvédőjén landolt. Csak a fejvédőnek volt köszönhető, hogy Hamilton nem sérült meg. A visszajátszásból kiderült, hogy Hamilton sisakjának nekiütközött Verstappen autójának egyik kereke is. A képen is jól látszik. Hamilton a nyakát fájlalta. Elmondta, hogy már közvetlenül a balesetüket követően és fájlalta a nyakát, miközben látta, ahogyan Verstappen kiszáll az autójából.

“Nem számítottam arra, hogy Max elveszíti majd az irányítást az autója felett a rázókövön. Az autóban ülve minden gyorsan történt. Csak arra tudtam gondolni, hogy hogyan tusám folytatni a futamot és mennyi helyet bukok ezzel. Még mindig a versenyre koncentráltam, kicsit fájt a nyakam, azonban csak arra koncentráltam, hogy elinduljak onnan, de az autó nem mozdult. Láttam, hogy Max kiszáll az autóból és elsétált. Kicsit meglepett, mert szerintem, amikor ilyen balesetek után kiszállunk, az első dolog, amiről meg akarunk bizonyosodni, az az, hogy akivel ütköztünk, jól van-e……”- mondta Lewis Hamilton.