A Haas pilótái Monzában sem kímélték egymást. Ezútten nem kaptak úgy össze, mint a Holland Nagydíj után. Az összeszólalkozásba még Ralf Schumacher is beszállt.

A Haas két újonccal vágott neki a 2021-es szeoznnak. Számítottak arra, hogy több autótörésük lesz. Azonban az elmúlt időszakban Mick Schumacher és Nyikita Mazepin túlságosan is egymásra találtak a pályán. Egy héttel később, Monzában sem sikerült éppen szorosabbra fűzni a baráti szálakat. Az első körös helyezkedésben Mazepin újfent túl közel került Schumacher-hez. Ezúttal azonban el is találta a német autóját. Ezután meg is pördült. A csapat mellett a versenyfelügyelőség sem díjazta a manővert. Az orosz pilóta öt másodperces büntetést kapott.

“Az egész egyszerűen az én hibám volt. Nem szégyellek bocsánatot kérni. Biztos Mick is sokat fog még hibázni. A legfontosabb az, hogy megmaradjunk embernek. Ez most miattam történt, kétség sem férhet hozzá. Megérdemlem a büntetést. Nem szándékosan csináltam. . Szerencse, hogy nem veszített túl sok időt vele, és a megpördülés után hamar egyenesbe hozta az autót. Csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom……”- mondta Nyikita Mazepin.