Helmut Marko cáfolta azokat a pletykákat, miszerint Max Verstappen és Lewis Hamilton Olasz Nagydíjon történt ütközése a végeredményen kívül bármiben is hasonlítana Senna és Prost 1990-es esetére.

Egy nappal Verstappen és Hamilton ütközése után mindig az ott történtektől hangos a sajtó. A feleket beidézték és Verstappen három rajthelyes büntetést kapott. Felvetődött a kérdés, hogy a holland vajon szándékosan tett-e. A silverstone-i balesetük után sokan Hamilton-t hibáztatták. A brit megúszta a büntetést és a futamot is megnyerte. Verstappen Monzában nem volt ilyen szerencsés. Vajon tényleg szándékosan hajtott végre ilyen balesetveszélyes manővert a holland? Hasonló eset történt az 1990-es Japán Nagydíjon Ayrton Senna és Alain Prost között. Helmut Marko cáfolja azokat a pletykákat, miszerint Verstappen szándékosan ütötte volna ki Hamilton-t.

“Eléggé nyilvánvaló, hogy ők ketten nem lesznek barátok, de ettől még nem volt szándékos, én versenybalesetnek minősít. Mi is hibáztunk, hiszen rengeteg idő elment a bokszkiállással. Lewis ezért tudta megelőzni Max-ot. Lewis több helyet is hagyhatott volna, hogy ne legyen baleset belőle……”- mondta Helmut Marko.