Daniel Ricciardo rajtolt a legjobban az Olasz Nagydíjon. Az első kanyarban az asztrál fordult el elsőként. Már akkor is félég a pódiumon volt, mikor még Verstappen és Hamilton versenyben voltak. Kiesésük csak megkönnyítette a helyzetét.

Az Olasz Nagydíjon kettős Mclaren siker született. A wokingi csapat első győzelme 2012 óta. Daniel Ricciardo már tudta, hogy övé lesz ez a siker, csak be kellett hoznia a célba az autóját. Amikor az első etapról kérdezték, a mclarenes elmondta, hogy egyedül egy késői bevetődős próbálkozás okozhatott volna neki gondot

“Volt pár kör, amikor közelebb jött, de egyszer sem kellett igazán védekeznem. Tudtam, hogy ott van mögöttem és ha nem hibázok akkor nehéz lesz előznie. Hacsak nem próbál meg valami őrült manővert. Talán csak az etap végén éreztem magam kicsit veszélyben, amikor az abroncsok már kezdtek kopni. Gondolom a többiek is küszködtek már. Akkor viszont fejben még azt gondoltam, hogy bajban lehetünk. Aztán kiálltam, és a többiek is jöttek, tehát mindannyiunknak nehézségei voltak……”- mondta Daniel Ricciardo.