Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközésétől hangos a világsajtó. A holland három rajthelyes büntetést kapott, amit az Orosz Nagydíjon kell majd letöltenie. Verstappen nem ért egyet a büntetéssel. Szerinte versenybaleset volt.

Az idei idény során nem először és valószínűleg nem is utoljára feszült egymásnak a világbajnoki cím két legnagyobb várományosa. Monzában Hamilton kihasználta Max Verstappen lassú kerékcseréjét, és noha a címvédő kiállása sem volt épp a leggyorsabb, sikerült visszajönnie a Red Bull elé. A bokszutcában nagy visszhangot keltett a két világbajnoki éllovas vasárnapi ütközése. Mind a ketten másképp látták a történteket. A bírák Verstappen-t találták vétkesnek. A holland szerint nem volt több, mint egy versenybaleset.

“Csalódott vagyok. Toto azt állítja, ez egy szándékos szabálytalanság volt. Próbáltam keményen, de tisztességesen versenyezni. Nem teljesen értek egyet a büntetéssel. Úgy gondolom, hogy ez versenybaleset volt. Nagyon sajnálom, ami történt. Mindketten profik vagyunk és magunk mögött tudjuk ezt hagyni……”- mondta Max Verstappen.

.