Fernando Alonso újabb hibát talált az F1-ben. Az Alpine kétszeres bajnoka korábban a kvalifikációs rendszert kritizálta. Most a fejlesztésekről mondott pár kritikus gondolatot.

A rajongók és résztvevők számára is teljesen természetes, hogy az F1 folyamatosan fejlődik. A fejlesztésekre minden istálló nagy hangsúlyt fektet. A nézők többnyire csak a pilóták küzdelmeit látják a pályán. A háttérben viszont hatalmas munka folyik a fejlődés érdekében. A kétszeres világbajnok mégsem ért egyet ezzel a felfogással. Szerinte nincs még egy olyan sport, ahol ez annyira fontos lenne.

“Úgy vélem, hogy az F1 mindig fejlesztésekre törekszik. Még akkor is, ha erre nem is lenne szükség. Nem látok más sportágat, ahol ennyire aggódnának a showért vagy annak javításáért…..Ott van a labdarúgás, ami általában a sportágak királya és sok olyan meccs van, ami unalmas, a következő héten pedig semmilyen dráma vagy változás nincs. Nem tesznek javaslatokat arra, hogyan lehetne változtatni a játékon, hogy nagyobb legyen a kapu, esetleg kapus nélkül játsszanak és ezzel javítsanak a műsoron……..”- mondta Fernando Alonso.

PlanetF1