Max Verstappen és Lewis Hamilotn két napja, az Olasz Nagydíjon ütközött. A Red Bull-nak ez bosszantó, mivel a hollandot még meg is büntették. Verstappen három rajthelyes büntetést kapott, amit Oroszországban tölthet le. De mi történt a boxutcában?

Daniel Ricciardo lerajtolta Max Verstappen-t. Előzni esélyes sem volt. Max Verstappen szája íze szerint alakult a vasárnapi Olasz Nagydíjon. Lewis Hamilton csak a 4. helyen haladt, vagyis a fő riválissal szemben őrizni tudta a kedvezőbb pozíciót. Ricciardo kerékcseréje után egy körrel Verstappent is a boxba hívták. A Red Bull évek óta a kerékcserék bajnokának számít. Ám most hiba csúszott a kerékcseréjükbe is. 11 másodpercig állt a bajnoki éllovas, mire újra kiengedték. Ennek kulcsszerepe volt abban, hogy összeütközzenek.

“A fiúk általában fergetegesen dolgoznak a boxutcában, de ezúttal nem ment jól nekik. Sajnos ez hozott bennünket ebbe a helyzetbe, miközben Maxnak Lewis közelében sem kellett volna lennie.
A Mercedes is elszúrta Lewis-nál. Elég egyértelmű helyzetben lettek volna. Volt ez a hibájuk, és így került egymás mellé a két versenyző. Emberi hiba volt. Még ki kell vizsgálnunk, de úgy tűnt, hogy a jobb elsővel volt gond. Emberi hibának tűnt. A kerék fent volt, készen állt az indulásra, de sajnos az autót nem engedték ki……”- mondta Christian Horner.