Robert Kubica idén két versenyt teljesíthetett az Alfa Romeo volánja mögött. Kimi Raikkönen nem állhatott rajthoz Zandvoortban és Monzában. Ettől függetlenül nem reménykedik a folytatásban.

Szeptember közepén járva szinte minden csapatnál elkelt. Már csak egy csapatnál van kiadó hely. Az Alfa Romeo döntésére várunk. Ugyan ki lesz Valtteri Bottas csapattársa? Frederic Vasseur elmondta, hogy nem szeretnének sietni a döntéssel. Robert Kubica idén két versenyre ülhetett be az Alfa Romeo versenygépbe. A lengyel pilóta nem bízik a folytatásban.

“Megtanultam az életemből, hogy minden megtörténhet. Pozitív és negatív értelemben is. Soha ne mondd, hogy soha. Megvan a versenyprogramom az endurance versenyzéssel. Általában minden figyelmem erre összpontosul. Zandvoort óta ez egy kicsit más, mert itt vagyok. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de bármi is jöjjön, csak ki kell várnom, aztán meglátom, mi lesz….A legtöbb ember nem tudja milyen nagy kihívás ez és mennyire nehéz újra felvenni az F1 ritmusát. Őszintén mondom, szükség volt a tapasztalatomra, de nem akarom a koromat mondani, mert öregszem…..”- mondta Robert Kubica.