Egyes pletykák szerint újoncot szerződtet az Alfa Romeo. Az F2-es győztes, Csou Kuan-jü tűnik jelenleg a favoritnak a svájci csapatnál.

Csou idei F2-es eredményei, valamint a jelentős kínai szponzorok együttesen elegendőek lehetnek ahhoz, hogy az Alpine akadémiájába tartozó pilóta az első számú jelölt legyen Valtteri Bottas mellé a svájci alakulatnál.

Egyes hírek szerint az egyesség már megszületett. Már csak az utolsó simítások maradtak. Frédéric Vasseur továbbra is cáfol minden hírt. Állítása szerint az Alfa Romeo továbbra is nyitottan áll hozzá a versenyzőkérdéshez, és még várni szeretnének kicsit, hogy lássák, hogyan alakul az F2-es idény. Csou Kuan-j mellett Theo Pourchaire-t is figyelemmel követik. Persze ott van még Antonio Giovinazzi is, aki abban reménykedik, hogy az utóbbi időben, főként az időmérőkön mutatott formája elég lehet a hosszabbításhoz.

“Csou remek munkát végez az F2-ben. Természetesen rajta van a listán. Viszont nemcsak amiatt, mert kínai, hanem azért is, mert a bajnokság élmezőnyében van. Megnyert néhány futamot, és szerintem minden F1-es csapat figyeli őt…….”- mondta Frédéric Vasseur.