Max Verstappen a mezőny végéről rajtol, hiszen a Red Bull-ban motort kellett cserélni. A holland pilóta az esőnek köszönhetően a második helyen zárt. Hamilton újra a tabella élére állt. Előnye csak két pont. Verstappen így is jó kedvű volt.

Az Olasz Nagydíjról hozott büntetése és a motorcsere miatt biztossá vált, hogy Max Verstappen az utolsó helyről lesz kénytelen elrajtolni az Orosz Nagydíjon. Elég jó tempót ment. Így biztosak lehettek a pontszerzésben. Végül az eső is segített. Lando Norris hibája után pedig a második helyen ért célba a legnagyobb riválisa Lewis Hamilton mögött. Elveszítette a vezetést a pontversenyben, mégsem volt csalódott

“Nehéz volt vezetni az autót, amikor az átmeneti gumikra váltottunk. Szerintem jól döntöttünk, hogy bejöttünk a bokszba. Ha korábban váltunk, akkor tönkre tehettük volna az abroncsokat a pálya utolsó szektorában. Az utolsó helyről lettem a második. Szóval ez egy nagyon jó eredmény. Nem volt könnyű a verseny. Beragadtam, de szerencsére jött az eső és ez segített rajtunk. Egy hellyel maradtam le a győzelemről. Mikor reggel felkeltem, ezt egyáltalában nem gondoltam volna…….”- mondta Max Verstappen az orosz futam után.