Kimi Raikkönen az idény végén visszavonul. Frederic Vasseur szívesen marasztalán a finnt. A tanácsadói posztot szánták neki, de Raikkönen nem vállalja.

Ha minden jól alakul, akkor Raikkönen 353 nagydíj után befejezi F1-es karrierjét. A finn minden idők legrutinosabb Formula-1-eseként vonul vissza. Nem véletlen, hogy roppant tapasztalatát a csapat szívesen hasznosítaná a jövőben is. Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur tanácsadóként alkalmazná. Mit gondol erről Kimi Raikkönen?

“Nem tudok ilyen szerepet elképzelni. A program ugyanaz lenne. Utazom kellene. Ha pedig ott akarnék lenni a versenyeken, inkább vezettem volna tovább. Értelmetlen lenne…..Mi a tervem? Jelenleg semmi. Nem akarom betáblázni magam. Az elmúlt 18-19 évben az F1-ben és a két ralis évben mindig menetrendet kellett követnem. Ez volt az egyik fő oka annak, amiért mást akarok csinálni. Azt nem akarom, hogy a családi életem az határozza meg, mikor lesz a következő munka. Nem gondolkodtam ezen……”- mondta Kimi Raikkönen.

PlanetF1.com