Sergio Perez csak a hetedik helyről várhatja a Török Nagydíj rajtját. Lewis Hamilton a 11. helyről indulhat vasárnap. Perez azt mondta, hogy senkinek sem fogja megkönnyíteni a dolgát. A mexikóinak fel kellene tartóztatnia a brit pilótát.

Lewis Hamilton és Max Verstappen szoros küzdelmet vív a 2021-es bajnoki címért. Valtteri Bottas a második helyet szerezte meg, de csapattársa büntetése miatt az első helyről indulhat majd vasárnap. A Mercedes pilótájának a hollandot kellene feltartóztatnia. Pereznek viszont csapattársa riválisát, Lewis Hamilton-t. Sergio Perez nagy lehetősége is eljön. Ismét jócskán lemaradva a hetedik helyet csípte el, ám mivel Hamiltont motorcsere miatt hátrébb sorolják, így előtte lesz, és teheti azt, amit Bottas.

“Nagyon örülök annak, ahogy a teljesítményünk alakul. Remek volt a tempónk. A Q3-ban az utolsó körben, a friss gumikkal csak balszerencsés voltam. Csak egy szettünk maradt, és azokkal sem javultam semmit. Figyelembe véve, hogy mennyire kicsik itt az időbeli eltérések, ezek adták a különbséget. De pénteken a hosszú etapokon jó volt a tempónk. Szóval nem kellene gondot okozzon az előretörés. Nagyon remélem, hogy Lewis nem is fog a közelembe jutni, és képes leszek majd az élen autózókkal haladni. Ugyanúgy fogok bánni vele, mint bármelyik riválissal. A lehető legjobb munkát szeretném végezni, és senkinek nem fogom megkönnyíteni a dolgát……”- árulta el Sergo Perez.