Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban azt mondta, hogy nem dől össze a világ, ha idén csak a negyedik helyen végeznek és nem szerzik meg a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban. Véleménye megváltozhatott. Az új motor bevetésével viszont már a Mclaren legyőzése a cél.

A tavalyi évhez képest nagyon jól összekapta magát a Ferrari. A McLaren Olaszországban aratott kettős győzelme után úgy tűnt, végleg elúszott előlük a konstruktőri bajnokság 3. helye. Charles Leclerc Szocsiban, Calors Sainz Törökországban kapta meg az ú erőforrást, mely egyes hírek szerint 5-15 lóerővel lehet erősebb. Nem lett hirtelen a Red Bull és a Mercedes szintjén a Ferrari. Az olasz csapat pozitívan értékelte a kísérletet. Törökországban 10 ponttal csökkenteni is tudták a lemaradásukat a wokingiakhoz képest. Mattia Binotto elismerte, hogy „több kockázatot is vállaltak” azzal, hogy „sietve” beszereljék a 2022-re tervezett elemet az autójukba. Ha már jól sikerült a teszt, növelte is a csapattal kapcsolatos elvárásait.

“Célunk elsősorban az, hogy minél több adatot gyűjtsünk 2022 előtt. Fontos, hogy minél hasznosabb tapasztalatot gyűjtsünk a pályán, még mielőtt befagyasztják az erőforrásokat jövőre. Az egyértelmű, hogy extra teljesítményt ad az eddigihez képest. Ha megnézzük Charles esetét: negyedik lett az időmérőn, míg mögötte nagyon szoros volt a mezőny. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem végzett volna itt, ha nincs az autójában ez a fejlesztés…….Remek lenne, ha megszereznénk a 3. helyet. Fontos, hogy világos célokat tűzzünk ki magunk elé. Így tudunk hozzászokni ahhoz, milyen nyomás alatt dolgozni. Célunk az, hogy megszerezzük a harmadik helyet…….”- mondta Mattia Binotto.