Martin Brundle, a ky Sports szakértője szerint Lewis Hamilton hibázott, amikor megpróbálta felülbírálni a Mercedes stratégiáját. Úgy véli, hogy a bri abroncsai nem bírták volna a futam végéig.

Esteban Ocon kiállás nélkül teljesítette a Török Nagydíjat. Mások kényszerű kiállással, néhányan vitatott stratégiával zárták a vasárnapi futamot. A futamból nyolc kör volt még hátra, mikor Lewis Hamilon is kiállt a bokszba. A brit szerint nem volt jó döntés. Hamilton szerint simán végigmehetett volna. A Mercedes másképp látja. A német istálló szerint nem lehetett volna kihúzni a Török Nagydíjat kiállás nélkül. Hamilton a futamon dühösen kritizálta a csapatot. A verseny végén tagadta, hogy haragudna a Mercedesre. Brundle szerint Hamiltonnak eleve nem kellett volna megkérdőjelezni a csapat első döntését

“Szerintem Lewis hibázott. Láttuk már hasonló helyzetben, például tavaly Törökországban. Felülbírálta a Mercedes döntését, majd megnyerte a futamot. Vasárnap a Mercedesnek csupán annyit kellett volna tennie, hogy a Red Bull-hoz hasonlóan megpróbálja minimalizálni a rajtbüntetés miatti hátrányt. Lewis nehéz helyzetbe hozta a csapatot. Igen bizonytalan és nem túl optimális kiállást sikerült lebonyolítaniuk…….Esteban gumijai a végtelenségig el volt kopva. Ebből kifolyólag is azt diktálja a józan ész, hogy valószínűleg nem sikerült volna Lewisnak végigmennie, mégis úgy érezte, ezt akarja…….Ez az év nagyon szoros. A megbízhatóságon, a sprinteken, vagy épp egy leggyorsabb körért járó 1 ponton fog múlni. Nagyon közel vannak egymáshoz. A Red Bull aggódhat a Mercedes hétvégén mutatott tempója miatt. Valtteri minden tekintetben kiemelkedő volt. Egészen biztosan ott lesz, hogy segítse Lewist a bajnokságban. Elképesztő befejezésnek nézünk elébe…..”- mondta Martin Brundle.

.