Egy nemzetközi szaklap, a Racefans érdekes esetről számolt be. A hírek szerint Giovinazzi csapatutasítást kapott. Megkérték arra, hogy engedje maga elé Kimi Raikkönen-t, de az olasz pilóta nem tette ezt meg.

Antonio Giovinazzi nem engedte el a Török Nagydíj vége felé csapattársát. Pedig Kimi Raikkönen gyorsabb lett volna. A szaklap állítása szerint Raikkönen bokszkiállása után nagyon gyors volt. Körönként két másodperccel volt gyorsabb az előtte haladó csapattársánál, akinek a csapat szólt is, hogy 1:33,5-ös körökre lenne szükség, de csak 1:35-ösöket futott. Giovinazzi mérnöke kérte az olaszt, hogy kicsit lassítson és engedje el Raikkönen-t. Giovinazzi nem engedelmeskedett. Azt mondta, hogy majd most nyomja. Javult is, de továbbra sem eleget, Raikkönen még mindig jóval gyorsabb volt nála.

A futam végén mind a ketten utolérték Daniel Ricciardo-t. Meg is előzték a Mclaren pilótáját. Raikkönen azt mondta a csapatrádióban, hogy Giovinazzi elengedi őt, de ez nem valósult meg. Végül pont a gumijaival szenvedő, kiállás nélkül végigporoszláló Ocon mögé értek fel. A csapat jelezte Raikkönen-nek, hogy Ocon a tizedi. A finn azt válaszolta, hogy ezt korábban kellett volna kitalálni, mert simán pontot szerezhetett volna. A csapat annyit mondott Raikkönen-nek, hogy ők szóltak Giovinazzi-nak.