Helmut Marko elégedett volt Sergio Perez teljesítményével és a Lewis Hamilton elleni védekezésével. A Mercedes pilótájának manőverével azonban már kevésbé. A bikák tanácsadója a csapat munkáját is dicsérte a Török Nagydíj után

A Red Bull és a Mercedes újabb csatáját láthattuk Isztambulban. Nemcsak Max Verstappen és Lewis Hamilton igyekezett kitenni magáért. Igaz, most nem egymás ellen vívtak. Segítőik, Valtteri Bottas és Sergio Perez nagyot csatázott.

Verstappen nem tudott mit kezdeni Bottas-al. Sergio Perez talán élete formáját autózta. Visszaverte a hétszeres világbajnok támadását, akit nemcsak ez a párbaj, hanem csapata és a stratégia is idegesített a verseny további részében. Helmut Marko megdicsérte a csapatot és Perez-t is. Hamilton manővere már nem tetszett a Red Bull tanácsadójának. Szerinte Hamilton be akarta tenni Perez-t a bokszba.

“Sergio-t majdnem a bokszba küldte. Ő azonban ellenállt. Jól védekezett. Ennek döntő szerepe volt abban, hogy harmadik lett. Több mint elégedettek vagyunk. Ez volt a legjobb, amit ebből a futamból kihozhattunk. A mérnökeink remek munkát végeztek, a pilóták pedig körről körre kapták az információt a körülményekről és a gumikról, ők pedig ehhez igazították a viselkedésüket, időveszteség nélkül……”- mondta Helmut Marko.