Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál F1-es pilótája szerint a koronavírus-járvány idején még nagyobb szerepe van annak, hogy milyen kapcsolatok alakulnak ki a csapatok között. Reméli, hogy jövőre már megváltoznak a dolgok.

Az F1 naptára egyre sűrűbb. Daniel Ricciardo szerint ez miatt egyre fontosabb az, hogy a a csapattagok milyen viszonyt ápolnak egymással a Formula-1-ben. Nem lehet hetekig együtt mozogni úgy, hogy közben nincs meg a megfelelő összhang. Csak akkor lehet túlesni a nehéz időszakokon, ha jó a hangulat. Ricciardo szerint a COVID19-szabályok sem segítenek, mert nagyon le van szűkítve a mozgásterük egy-egy hétvége során.

“Szerintem most nagyon fontos, hogy hogy a csapaton belül közeli, szoros kapcsolatok alakuljanak ki. Sokáig vagyunk távol a családjainktól. Főleg akkor, amikor három hét alatt három futamot kell megcsinálni. A csapattársainkra kell támaszkodnunk akkor, amikor mélyponton vagyunk. Ha honvágyunk van vagy bármi hasonló történik jó, ha a csapat mögöttünk áll. Remélem, hogy a világ jövőre már kinyílik és nemcsak a pályán találkozunk egymással, hanem elmehetünk vacsorázni, vagy különböző társasági eseményekre és nemcsak a pályán találkozunk. Ez segít megtörni a monotonitást. Fontos, hogy legyen idő, amikor kikapcsolunk, nem gondolunk az utazás feszültségére, vagy a honvágyra. Nekem nagyon hiányzik a családom. Meg kell ismernünk azokat, akikkel évi 23 hétvégén együtt vagyunk, együtt utazzük körbe a világot. Fontos, hogy tudjunk arról is, mi érdekli a másikat az F1-en kívül…..”- mondta Daniel Ricciardo a Speedcafe szaklapnak.